Selecteer een pagina

Dry needling

​Wat is dry needling?

Dry needling is een innovatieve vorm van fysiotherapie als onderdeel van een totale behandeling die gericht is op het verbeteren van spierklachten. De methode is overgekomen vanuit Canada en wordt steeds meer toegepast binnen de fysiotherapie maar ook door artsen.

Triggerpoints

Bij een verhoogde spanning van de spieren kunnen zich pijnlijk en verharde drukpunten vormen, de zogenoemde (myofasciale) triggerpoints. Bij deze therapie wordt met een speld de triggerpoint van de spier aangeprikt om deze effectief en snel te doen ontspannen.

Triggerpoints kunnen zich uiten in:

  • Pijn/stijfheid lokaal in een spier en ook pijn elders
  • Bewegingsbeperkingen in bijbehorende gewrichten
  • Verminderde kracht in de betrokken spier(en)
  • Pijnontwijkend gedrag
  • Tintelingen in arm/been, hoofdpijn en/of duizeligheid

Naalden

Dry needling is niet hetzelfde als acupunctuur. Bij acupunctuur worden vaak oppervlakkig meerdere malen naalden in het lichaam gezet. Deze blijven daar enige tijd zitten en hebben invloed op de energie in het lichaam. Dry needling gebruikt een ‘droge’ acupunctuurnaald en er wordt dus geen vloeistof in de spier gebracht. De werking van deze techniek is inmiddels in wetenschappelijk onderzoek aangetoond.

bron: www.dryneedling.nl ​

Behandeling bij Fysio Frankrijk in Harderwijk

Als je denkt dat jouw klachten opgelost kunnen worden door een behandeling met dry needling, dan kun je altijd contact opnemen om een afspraak te maken. Karlijn Boonen is gespecialiseerd in de behandeling en kan je een goed advies geven en indien nodig behandelen met deze therapie. 

Neem contact op met 0341 – 426916 of stuur een e-mail naar info@fysiofrankrijk.nl

Neem contact op

Fysiotherapiepraktijk Frankrijk, Frankenskamp2a, 3848 DA Harderwijk – info@fysiofrankrijk.nl – 0341 – 426916