Selecteer een pagina

Lage rugpijn

 

Heb je last van je onderrug, dan spreken we van lage rugpijn. Soms zit de pijn lager in de rug, bij de overgang naar het bekkengebied. Pijn kan uitstralen naar andere lichaamsdelen, zoals billen of bovenbenen.

Hoe ontstaat lage rugpijn?

Pijn in je onderrug kan ineens ontstaan, bijvoorbeeld tijdens het tillen of bukken, maar soms ook geleidelijk. Bij dat laatste kan er sprake zijn van een verkeerde houding of een verkeerde manier van bewegen. Ook de intensiteit van de pijn varieert. De een voelt een zeurend gevoel in de rug, terwijl de ander hevige rugpijn heeft. Soms gaan rugklachten vanzelf weer over. De fysiotherapeut kan dit goed beoordelen.

Soorten lage rugpijn

We onderscheiden twee vormen van lage rugklachten: specifieke lage rugklachten en aspecifieke lage rugklachten. Het merendeel van de mensen met lage rugklachten heeft aspecifieke lage rugklachten. Dat wil zeggen dat de oorzaak van de klachten niet bekend is. Wanneer de oorzaak wel bekend is, bijvoorbeeld bij een hernia, spreken we over specifieke lage rugpijn.

Onderzoeken

Vanuit een eerste intake zullen wij je klachten onderzoeken en een diagnose vaststellen. Aan de hand daarvan maken wij een behandelplan. Je kunt altijd even bellen, dan maken wij een afspraak om samen te kijken wat we voor jou kunnen betekenen. Bel met 0341 – 426916

Neem contact op

Fysiotherapiepraktijk Frankrijk, Frankenskamp2a, 3848 DA Harderwijk – info@fysiofrankrijk.nl – 0341 – 426916