Selecteer een pagina

Medical taping

Wat is Medical Taping?

 Medical Taping is een vorm van tapen, waarbij kinesiotape wordt toegepast, om lichamelijke problemen te verhelpen en voorkomen. De elastische tape ondersteund het spierstelsel, lichaamseigen genezingsprocessen en beïnvloedt de neurologische en circulatoire systemen zonder de bewegingsvrijheid te beperken.De achterliggende gedachte hierbij is dat spieren niet alleen invloed hebben op de bewegingen van het lichaam, maar bijvoorbeeld ook de bloedsomloop, het lymfestelsel en de lichaamstemperatuur beïnvloeden. Als de spieren niet goed werken, kan dat dus resulteren in uiteenlopende klachten en symptomen. Wanneer de niet goed functionerende spieren echter ondersteund worden met deze speciale elastische tape, zal dat het zelf herstellend vermogen van het lichaam stimuleren.ToepassingsgebiedenToen het concept verder werd ontwikkeld, bleek al snel dat de behandelingstechnieken zo veelzijdig zijn dat er naast Medical Taping Concept behandeling van spieren nog vele andere toepassingsgebieden bestaan.

Nieuwe technieken en aanvullingen volgden elkaar in snel tempo op. Zo ontstonden er dus nieuwe behandelingsmethoden met kinesiotape, zoals “Medical Taping”, “Lymf Taping”, “Meridiaan Taping” en “Cross Taping”. Al deze methoden zijn vervolgens samengebracht in het Medical Taping Concept.

Wereldwijd bekend

Inmiddels is het Medical Taping Concept wereldwijd bekend en wordt door diverse soorten professionele behandelaars binnen de gezondheidszorg toegepast .De achtergrond gedachte van het Medical Taping Concept op een rijtje :• De tape beïnvloedt het neurologische en circulatoire systeem van het lichaam en ondersteunt de lichaamseigen genezingsprocessen• Het werkt volgens de principes van de kinesiologie• Het ondersteunt het spierstelsel. Het veneuze systeem, het lymfesysteem en ook de lichaamstemperatuur, is immers afhankelijk van een goed functionerend spierapparaat.In tegenstelling tot de conventionele tapemethode, die vaak met niet rekbaar materiaal ten doel heeft een beperking van de gewrichten te bewerkstelligen, bereikt deze tapemethode juist een “vergroting van de mobiliteit” door functieverbetering. 

Bron: https://home/public/sites/www.fysiofrankrijk.nl.fysiotape.nl/

Neem contact op

Fysiotherapiepraktijk Frankrijk, Frankenskamp2a, 3848 DA Harderwijk – info@fysiofrankrijk.nl – 0341 – 426916